Jack Vegas

Runt om i landet på barer och restauranger kan man se Svenska spels spelmaskiner Jack Vegas. Idag går det nästan inte att undvika dem, det är bara att gå till den lokala pizzerian så står det med all säkerhet en sådan maskin där. Jack Vegas är faktiskt det mest populära krogspel vi har i Sverige idag.

 

När man spelar på en Jack Vegas maskin från Svenska spel så finns det ca 18 olika spel på den att spela. Dessutom finns det tre olika typer av Jack Vegas maskin. Högsta insatsen man kan göra är fem kronor och den högsta vinsten ligger på 500 kronor. Men det är faktiskt ganska hög återbetalningsprocent på Jack Vegas. Hela 90 % går tillbaka till spelarna så det är inte omöjligt att vinna. För att få spela på Jack Vegas så måste man vara 18 år gammal. Spelmaskinerna ägs ju av Svenska spel som i sin tur ägs av den svenska staten och dem har i uppgift att främja spelandet men inte spelmissbruk. Man lanserade Jack Vegas 1996 och numera är dessa maskiner störst på hela marknaden för krogspel i Sverige.

 

I spelets barndom uppstod det en del problem, det var nämligen så att antalet ungdomar med spelmissbruk som var under 18 ökade rekordsnabbt. Därmed var regeringen och Svenska spel tvingade att handla snabbt för att förhindra detta. Så därför är det hårda kontroller av spelmaskinerna regelbundet. Om man som restaurang eller krogägare vill ha en Jack Vegas på sitt ställe så måste man skriva på avtal där man åtar sig att följa de lagar som gäller för maskinerna. Dessutom får man vara beredd på att bli kontrollerad ofta. Det är viktigt att spelandet sker på en lagom nivå och ingen skadas.

Casinospel på krogen
Guide till att lära dig spela krogspel.